Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comintelli ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Mjukvarubolaget Comintelli ökade såväl omsättningen som vinsten i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 23,1 procent till 8,0 miljoner kronor (6,5). ARR, årliga kontrakterade intäkter, ökade till 18,5 miljoner kronor, från 18,2 miljoner vid utgången av det andra kvartalet.

Rörelseresultatet blev 3,8 miljoner kronor (1,2), med en rörelsemarginal på 47,5 procent (18,5).

Resultatet före och efter skatt var 3,7 miljoner kronor (1,2).

"Under de två senaste kvartalen har vi genomfört ett omfattande omställningsarbete för att anpassa verksamheten till de nya förutsättningarna. Kostnadsreduktioner, som exempelvis halverade lokalkostnader, har och kommer ge resultatförbättringar. Bolaget har också tagit del av relevanta statliga stödpaket. Redan innan coronapandemin var vi till stora delar digitaliserade och vana att arbeta och leverera på distans. Omställningen till ett helt digitaliserat bolag har påskyndats på ett smidigt sätt med både digital marknadsföring och försäljning", skriver vd Jesper Martell.

Comintelli-chefen skriver att behovet av företagets insiktsmotor Intelligence2day kommer att öka. Coronapandemin påverkar dock.

"På kort sikt innebär detta att företag blir försiktigare, vilket vi märkt i kunders beslutsprocesser på senare tid. På längre sikt bedömer vi att efterfrågan på verktyg för omvärldsbevakning och -analys kommer att öka i takt med behovet av att vara bättre förberedda på omvärldsförändringar. Detta gynnar Comintelli på sikt och ger oss goda förutsättningar att öka försäljningen av Intelligence2day", skriver han.

Comintelli ser en stor osäkerhet i omvärlden.

"Det råder stor osäkerhet i omvärlden vilket på sikt torde öka behovet av omvärldsanalys. Med en nyutvecklad Intelligence2day plattform, en stabil kundbas och digitaliserad marknadsföring ser jag med tillförsikt fram emot att genomföra de tillväxtfrämjande initiativ vi beslutat. Min bedömning är att Comintelli har goda möjligheter att flytta fram sina positioner på en växande marknad", uppger Martell.

Comintelli, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning8,06,523,1%
Rörelseresultat3,81,2216,7%
Rörelsemarginal47,5%18,5%
Resultat före skatt3,71,2208,3%
Nettoresultat3,71,2208,3%

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Comintelli

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt