Cortus Energy försämrar rörelseresultatet i andra kvartalet - fortsatt stort marknadsintresse

Nyhet

Cortus Energy försämrar rörelseresultatet i andra kvartalet - fortsatt stort marknadsintresse

Cortus Energy redovisar något ökad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad rörelseförlust.

Rörelseresultatet blev -15,5 miljoner kronor (-13,3).

Resultatet före skatt var -16,8 miljoner kronor (-14,2).

Resultatet efter skatt blev -16,8 miljoner kronor (-14,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

Vd Håkan Sigfridsson skriver i en kommentar att bolaget har under sommaren jobbat vidare mot att ta sig fram till milstolpe 3 (MS3) i Höganäsprojektet och att därmed färdigställa utprovningen.

"Vi har under arbetets gång identifierat problem som vi inom gruppen inte kunnat förutse och som kräver tillverkning av vissa reservdelar som försenar färdigställandet med några veckor. Vi
konstaterar samtidigt att alla delsystem i anläggningen har varit i drift. Nu är fokus på att dessa skall leverera rätt kapacitet och effekt, samt att säkerställa tillgänglighet på delsystemen för att kunna ta alla delar i drift samtidigt", förklarar bolagschefen.

Marknadens intresse för Cortus förgasningsteknik är fortsatt stort men kraven är tydliga, säger vd:n.

"Cortus befinner sig alltjämt på en resa från att vara ett utvecklingsbolag till att ta steget mot ett
kommersiellt moget teknikbolag, och vi har respekt för att det är en utmanande resa. Vi ser under hösten framför oss en framgångsrik igångkörning av anläggningen i Höganäs vilket leder till nya affärsmöjligheter för bolaget", avslutar Sigfridsson.

Cortus Energy, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,30
Rörelseresultat-15,5-13,3
Resultat före skatt-16,8-14,2
Nettoresultat-16,8-14,2
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cortus Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cortus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev