Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diamyd Medical pausar start av fas III-studien Diagnode-3 (uppdatering)

(Uppdatering avser tredje stycket efter nytt pressmeddelande)

Diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical har beslutat att pausa starten av den precisionsmedicinska fas III-studien Diagnode-3 och initieringen av andra kliniska prövningar med diabetesvaccinet Diamyd (GAD/alum) i väntan på ytterligare utvärderingar av tillverkningsprocessen. Det framgår av ett pressmeddelande.

En ny analys visar en potentiell förekomst av en kontaminering tidigt i tillverkningsprocessen av det befintliga studieläkemedlet och Diamyd Medical kommer att utvärdera dess specifika avlägsnande innan ytterligare kliniskt arbete utförs.

Enligt bolaget är den potentiella kontamineringen inte kopplad till den nya tillverkningsfaciliteten som inrättas i Umeå.

- Vi tar den här information på allvar och anser det klokast att pausa starten av nya kliniska studier för att noggrant kunna bedöma situationen. Medan våra insikter om precisionsmedicin, säkerhet och effekt har stärkt diabetesvaccinet, visar de senaste händelserna att vi har utmaningar vad gäller tillverkningen. Nu fokuserar vi alla resurser på att stärka tillverkningsplattformen för att säkerställa att diabetesvaccinet Diamyd kan nå sin fulla potential, säger Ulf Hannelius, vd för Diamyd Medical.

Diamyd-aktien stängde ned 30 procent på tisdagen på pausbeskedet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Diamyd Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Diamyd Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt