Nyhet

Dividend

Dividend Swedens spac-bolag DS Spac 1 har ett substansvärde på 0,5 miljoner kronor

Investeringsbolaget Dividend Swedens aktie handlades i dag den 18 augusti exklusive rätt till aktier i spac-bolaget DS Spac 1. Dividend Sweden bildade DS Spac 1 under våren 2021 och tillsköt aktiekapitalet om 500 000 kronor, skriver bolaget i ett förtydligande pressmeddelande.

En extra bolagsstämma den 30 juli beslutade om utdelningen av samtliga aktier i DS Spac 1 till Dividend Swedens aktieägare. Substansvärdet av det utdelade bolaget uppgår till 500 000 kronor, vilket motsvarar 0,011 kronor per aktie i Dividend Sweden.

"Avsikten är att DS Spac 1 ska finansieras, genomföra ett omvänt förvärv och ansöka om notering", skriver Dividend Sweden. DS Spac 1 har efter utdelningen 7 200 aktieägare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DS Plattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt