Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DSV bäst i Skagen Global, som ökade 4,53 procent under tredje kvartalet

Skagen Global ökade 4,53 procent under tredje kvartalet, att jämföra med jämförelseindex på 5,28 procent.

Periodens bästa bidragsgivare var det danska logistikbolaget DSV Panalpina, sporttillverkaren Nike samt Abbott Laboratories. Hos Nike ökade e-handeln massivt under kvartalet och den ökade digitala försäljningen återspeglades i aktiekursen. På samma sätt var ökningen av e-handel också avgörande för DSV:s goda kvartal. Abbots framsteg förklaras genom att USAs hälsokonglomerat har varit bland de första att utveckla tillförlitliga snabbtester för Covid-19.

På den negativa sidan i fonden drog två försäkringsbolag ned, Beazley och Hannover Re, liksom det amerikanska läkemedelsbolaget Baxter International. Samtliga påverkades av konsekvenserna av coronapandemin, som visade sig vara allvarligare under kvartalet än väntat. Förvaltarna ser fortsatt dessa fluktuationer som kortsiktigt brus och övertygade om bolagen på längre sikt.

Skagen Global köpte under perioden in sig i investeringsverktyget MSCI, som kanske är mest känt för att erbjuda jämförelseindex. Fonden sålde ut Aegas, Pernod Ricard, CME Group och JP Morgan. För CME Group berodde försäljningen på en ökad nedåtrisk.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Aega

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt