EMA har inlett rullande prövning av Astra Zenecas covid-19-kandidat Evusheld

Nyhet

EMA

EMA har inlett rullande prövning av Astra Zenecas covid-19-kandidat Evusheld

Den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, har inlett en rullande prövning av läkemedelsbolaget Astra Zenecas kandidat, Evusheld, för behandling av covid-19 hos vuxna patienter. Det framgår av ett pressmeddelande från EMA.

Behandlingen är en kombination av två antikroppar och nu ska preliminära resulat från kliniska studier granskas, vilka har indikerat att behandlingen kan hjälpa till att skydda mot covid-19.

EMA kommer att utvärdera mer data om läkemedlets kvalitet, säkerhet och effektivitet när de blir tillgängliga. Den löpande granskningen kommer fortgå tills det finns tillräckligt med bevis för Astra Zeneca att lämna in en formell ansökan om godkännande för försäljning.

En rullande översyn är ett regleringsverktyg som EMA använder för att påskynda bedömningen av ett lovande läkemedel eller vaccin under en nödsituation för folkhälsan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev