Endomines ökade förlusten under 2020, fullt fokus på Pampalo och Friday

Nyhet

{newsItem.title}

Endomines ökade förlusten under 2020, fullt fokus på Pampalo och Friday

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines redovisar ökad förlust på justerad ebitda-nivå för 2020.

Omsättningen steg 80,0 procent till 10,8 miljoner kronor (6,0).

Ebitda-resultat blev -108,0 miljoner kronor (-48,8).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -78,1 miljoner kronor (-48,8). Justerade siffror exkluderar slutliga kostnader för US Grant gruvanspråk.

Rörelseresultatet blev -184,7 miljoner kronor (-52,3).

Resultatet före skatt var -197,0 miljoner kronor (-76,8), i linje med det efter skatt.

Resultat per aktie hamnade på -1,67 kronor (-1,28).

Efter den slutförda företrädesemissionen fokuserar bolaget nu fullt ut på verksamheten och uppstarten vid Friday och Pampalo gruvprojekt, framgår av produktionsprognosen.

"Vid Pampalo kommer arbetet med fördjupningen av gruvan att starta i månadsskiftet mars/april efter att gruvkontraktören är vald och har mobiliserats till området. Malmbrytningen påbörjas senare under året efter att snedbanan har utvecklats tillräckligt djupt för att strossutvecklingen kan påbörjas", skriver bolaget och fortsätter:

"Vid Friday kommer de tekniska problemen att åtgärdas och produktionen påbörjas så snabbt
som väderförhållandena tillåter senare under våren."

Endomines kommer att uppdatera produktionsprognosen för 2021 i samband med delårsrapporten för det första kvartalet 2021.

Endomines, Mkr2 0202 019Förändring
Nettoomsättning10,86,080,0%
EBITDA-108,0-48,8
EBITDA, justerat-78,1-48,8
Rörelseresultat-184,7-52,3
Resultat före skatt-197,0-76,8
Nettoresultat-196,9-76,7
Resultat per aktie, kronor-1,67-1,28
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005AB15-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev