Nyhet

Endomines rapporterar mycket lovande borrresultat från Pampalo guldgruvan i Finland

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines rapporterar ytterligare mycket lovande borrningsresultat från det underjordiska borrningsprogrammet som utförts under 2021 vid Pampalo guldgruvan i Finland. Borrningsprogrammet är en del av återöppningen och fördjupningen av gruvan som påbörjades i februari 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det underjordiska borrningsprogrammet slutfördes i slutet av oktober. Programmet bestod av 86
diamantborrhål om totalt 6 852 meter. Borrningen har koncentrerats till det planerade brytningsområdet mellan 755 och 855 meters gruvnivåerna. Alla analysresultat har nu mottagits.

Efter de tidigare meddelade borrningsresultaten den 18 augusti har bolaget nu fått analysresultat från 47 diamantborrhål om totalt 4 005 meter.

"Dessa nya resultat bekräftar bolagets nuvarande syn på de djupa förlängningarna av malmlinserna vid Pampalo och bekräftar även halterna och bredden som använts vid gruvplaneringen. En ny resursuppdatering, inklusive alla nya resultat, kommer att färdigställas omedelbart och gruvplanen kommer att uppdateras enligt dessa", skriver Endomines.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt