Nyhet

Enter Fonders Småbolagsfonds Jon Hyltner har sålt ett och köpt fem bolag - Di

Jon Hyltner förvaltar den Sverigefond som hittills i år presterat bäst. Nu har han sålt ett och köpt fem innehav, uppger han till Dagens industri.

Fonden har per fredagens stängningskurser ökat 43,6 procent sedan årsskiftet, följt av Lancelot Avalon på 42,4 procent.

Tomra systems såldes helt under det tredje kvartalet.

”Jag tror på caset och på fortsatt bra tillväxt på lång sikt, men för den värderingen måste de nog växa med 20 procent per år. Det tror jag inte att de kommer att göra," säger förvaltaren till DI.

Avanza, Organoclick, Embracer, Addnode och IAR Systems är de bolag förvaltaren tagit in i portföljen.

Hyltner säger följande om Avanza:

”Det långa caset är superattraktivt, då de accelererar i att ta marknadsandelar. De har en väldigt bra tillväxt i sin kundbas, och tillväxten kommer främst från unga kunder som i sig borde investera och spara mer då de blir äldre och får högre lön.” Fonden har även gått in med 14,4 miljoner kronor i det lite mindre Organoclick och köpt Embracer för 37,2 miljoner kronor.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt