Ericsson inför nya affärsområden och nya koncernfunktionen Global Operations
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ericsson inför nya affärsområden och nya koncernfunktionen Global Operations

Telekomleverantören Ericsson genomför förändringar i koncernstrukturen och ledningsgruppen för att genomföra sin tillväxtstrategi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ericsson inför det nya affärsområdet Business Area Cloud Software and Services som kombinerar affärsområdet Digital Services och affärsområdet Managed Services. Per Narvinger kommer att leda enheten och ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Ett nytt affärsområde Enterprise Wireless Solutions, bestående av Cradlepoint och Dedicated Networks, skapas för att driva tillväxtplanen inom företagssektorn. George Mulhern utses till chef för enheten och kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Vidare införs den nya koncernfunktion Global Operations. Moti Gyamlani kommer att leda enheten och ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Arun Bansal, Jan Karlsson och Peter Laurin kommer att lämna ledningsgruppen. Den nya koncernstrukturen träder i kraft den 1 juni 2022.

- Efter att ha genomfört företagets vändning går Ericsson in i en ny tillväxtfas. Den förändrade koncernstrukturen som vi meddelar idag innebär spännande möjligheter för våra medarbetare, våra kunder och vår verksamhet och kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta växa vår kärnverksamhet inom mobil infrastruktur och dra nytta av den snabbt växande företagsmarknaden. Inom 2-3 år ska vi nå vårt långsiktiga mål att växa snabbare än marknaden samt en ebita-marginal (exklusive omstruktureringskostnader) på 15-18 procent för koncernen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med den nya ledningsgruppen och hela Ericsson-teamet när vi påskyndar arbetet med att genomföra vår strategi, stärka vår företagskultur och fortsätta att växa företaget med stärkt lönsamhet, kommenterar vd Börje Ekholm.

Ericsson kommer med start i tredje kvartalet rapportera följande segment:
* Segment Networks (oförändrat)
* Segment Cloud Software and Services (motsvarande tidigare Digital Services och Managed Services)
* Segment Enterprise (Enterprise Wireless Solutions och Technologies & New Businesses). Vid slutförande av förvärvet kommer Vonage att bli ett separat affärsområde som ingår i detta segment.
* Segment Other (innehållande medieaffärsverksamhet och engångshändelser)

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt