EU utreder Illuminas förvärv av Grail - Börskollen

Nyhet

EU utreder Illuminas förvärv av Grail

EU-kommissionen har inlett en utredning av Illuminas förvärv av Grail för att se om det utgör ett regelbrott. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om att Illumina slutför köpet av Grail medan kommissionen ännu inte är klara med sin djupingående granskning av affären. Enligt kommissionen kan det innebära ett brott mot lagen om fusioner.

”Företag måste respektera våra konkurrenslagar och procedurer. Under vår ex-ante fusionskontrollregim måste företag vänta på vårt godkännande innan en transaktion kan fortskrida../../..detta är varför vi har beslutat att omedelbart börja utreda ifall Illuminas beslut utgör ett brott mot detta viktiga åtagande”, säger EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager.

Grail, som är ett cancerdiagnostikbolag, köps upp för 8 miljarder dollar av Illumina. Grail, som är sektorkollega med svenska Immunovia, knoppades av från just Illumina för fyra år sedan.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_4322

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev