Expres2ion Biotech genomför företrädesemission på upp till 216 miljoner kronor

Nyhet

Expres2ion Biotech genomför företrädesemission på upp till 216 miljoner kronor

Expres2ion Biotech har beslutat att genomföra en nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 23 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 131 miljoner kronor initialt och vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna ytterligare 85 miljoner kronor, totalt 216 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitaltillskottet ska användas för bolagets deltagande i Prevent-CoV-konsortiet för att utveckla ett nytt covid-19-vaccin och utnyttja möjligheten att in-licensera AV001, ett lovande terapeutiskt bröstcancervaccin.

Villkoren i nyemissionen innebär att en aktie berättigar till en uniträtt. Tre uniträtter ger rätt att teckna en unit för 24 kronor. En unit består av två nyemitterade aktier, en teckningsoption TO4 och en teckningsoption TO5. Teckningskursen motsvarar därmed 12 kronor per aktie då teckningsoptionerna är vederlagsfria. Nyemissionen är helt garanterad.

Bolaget har tecknat en bryggfinansiering på 20 miljoner kronor med en grupp investerare som kommer att återbetalas efter nyemissionen.

Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 29 september och aktien handlas exklusive uniträtt den 30 september. Teckningstiden löper från 5 oktober till 19 oktober och handel med uniträtter sker den 5 oktober till 15 oktober.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om ExpreS2ion Biotech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien ExpreS2ion Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev