Nyhet

Exsitec förvärvar Zedcom för 65 miljoner kronor

IT-konsultbolaget Exsitec har tecknat avtal avtal med Zedcom Holding om att förvärva samtliga aktier i Zedcom och Zedcom ISP, bägge bolagen tillsammans kallat Zedcom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zedcom är specialister på Visma.net och it-drift med kringtjänster. Prognosen för 2021 är att Zedcom skall omsätta 52 miljoner kronor med ett ebita-resultat uppgående till 9 miljoner kronor.

Köpeskillingen uppgår till totalt 65 miljoner kronor och består av en kontant köpeskilling om 42,5 miljoner kronor som erläggs kontant i samband med tillträdet och en revers uppgående till 7,5 miljoner kronor som utbetalas 18 månader efter tillträdet under förutsättning att ägarna till Zedcom Holding, med vissa undantag, är anställda inom Zedcom eller Exsitec-koncernen vid denna tidpunkt. Vidare erläggs 15 miljoner kronor genom en riktad nyemission av 76 103 aktier i Exsitec till Zedcom Holding. Aktierna emitteras till en teckningskurs om 197,10 kronor per aktie.

Tillträde beräknas ske närmsta veckan och är villkorat av att en omstrukturering av ägandet i Zedcom Holding genomförs. Förvärvet finansieras med egna medel och en förvärvskredit om 25 miljoner kronor samt genom kvittningsemissionen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt