Nyhet

Exsitec ökar omsättning och rörelseresultat, finns fortsatt kunder med utmaningar

Det nyligen börsnoterade First North-bolaget Exsitec redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Även ebita-resultatet förbättrades.

Omsättningen steg 15,0 procent till 58,2 miljoner kronor (50,6). Den organiska tillväxten var 12 procent.

Ebita-resultatet löd 8 miljoner kronor (3).

Rörelseresultatet blev -1,7 miljoner kronor (-6,4).

Resultatet efter skatt blev -3,5 miljoner kronor (-7,3).

Andelen återkommande programvaruintäkter var 27 procent (25).

Bolagets vd Johan Kallblad skriver i en kommentar att det tredje kvartalet normalt är det svagaste i verksamheten eftersom både personal och kunder har semester, varför man är mycket nöjda med siffrorna.

"Det finns fortfarande en negativ påverkan på vår omsättning från coronapandemin. Även om vissa av de kundprojekt som stoppades under våren har dragit igång igen finns det fortfarande kunder som har stora utmaningar och är avvaktande kring investeringar. Samtidigt får vi en positiv effekt av sparsamhet och lägre reskostnader vilket förbättrar marginalen", kommenterar bolagschefen vidare.

Mot slutet av kvartalet upplevde man att verksamheten i stort var i full gång med rimlig balans mellan efterfrågan och kapacitet.

Exsitec, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning58,250,615,0%
Rörelseresultat-1,7-6,4
Nettoresultat-3,5-7,3

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt