Nyhet

Exsitec

Exsitec ökar omsättningen samt förlusten - hög tillväxt i ordervärde i Sverige och Danmark

IT-konsultbolaget Exsitec redovisar ökande omsättning samt större förlust i det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 97,4 procent till 114,9 miljoner kronor (58,2). Andelen återkommande programvaruintäkter uppgick till 31 procent (27).

Ebita-resultat blev 8,9 miljoner kronor (7,8), med en ebita-marginal på 7,7 procent (13,4).

Rörelseresultatet blev -22,7 miljoner kronor (-1,7).

Resultatet före skatt var -23,0 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet efter skatt blev -24,6 miljoner kronor (-3,5).

Resultat per aktie hamnade på -1,9 kronor (-0,3).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -17,4 miljoner kronor (-2,6).

"Det tredje kvartalet är alltid det mest utmanande ekonomiskt för oss eftersom våra verksamhet bygger på att vår personal gör arbete för våra kunder när våra kunder är redo att arbeta med oss. Sommarperioden är en period då våra kunder ofta har andra prioriteringar och det är först i september som vi verkligen får svar på hur verksamheten går", skriver vd Johan Kallblad i rapporten.

Ordervärdet för nya affärer i Sverige och Danmark har under kvartalet varit mer än 50 procent högre på årsbasis. Vidare bedöms det finnas ett generellt intresse för Exsitecs erbjudande i den nya marknaden Norge, vilket ger goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.

"Totalt är både tillväxt och resultat i enlighet med vår interna prognos och våra förväntningar och vi anser oss ha god kontroll på verksamheten trots en tillväxt som är mycket högre än våra finansiella mål", fortsätter Kallblad.

Exsitec, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning114,958,297,4%
EBITA8,97,814,1%
EBITA-marginal7,7%13,4%
Rörelseresultat-22,7-1,7
Resultat före skatt-23,0-1,9
Nettoresultat-24,6-3,5
Resultat per aktie, kronor-1,9-0,3
Kassaflöde från löpande verksamhet-17,4-2,6


http://media.finwire.com/media/FWS006940D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt