Nyhet

Fenix

Fenix Outdoor ökar omsättning och rörelseresultat - föreslår extrautdelning (uppdatering)

Friluftsbolaget Fenix Outdoor redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också och bolaget föreslår nu en extrautdelning.

Omsättningen steg 25,9 procent till 130,4 miljoner euro (103,6).

Ebitda-resultat blev 19,2 miljoner euro (14,8), med en ebitda-marginal på 14,7 procent (14,3).

Rörelseresultatet blev 7,3 miljoner euro (3,8), med en rörelsemarginal på 5,6 procent (3,7).

Resultatet före skatt var 5,0 miljoner euro (0,8).

Resultatet efter skatt blev 2,8 miljoner euro (0,3).

Resultat per aktie hamnade på 0,21 euro (0,02).

Styrelsen ska vid en extra bolagsstämma föreslå en extra utdelning på 9 kronor per B-aktie och 0,9 kronor per A-aktie. Det beskedet ges efter att utdelningen förra året hölls inne.

"När det gäller våra förväntningar för tredje kvartalet vill jag nämna att Brands och Global Sales har en sund orderbok. Det betyder att det ser lovande ut, men vi måste också beakta riskerna för ytterligare pandemiska problem. Vi hoppas också på, men räknar inte med, en återhämtning på marknaden för lätta ryggsäckar, särskilt i Nordamerika, vilket skulle, om det hände, vara en bra bonus", skriver styrelseordförande Martin Nordin.

Han pekar samtidigt på hot/stora problem i form av produktions- och containersituationen från Asien. För Fenix Outdoors Brands och Global sales ser den nuvarande leveranssituationen tillfredsställande ut.

"Det finns en viss risk för förseningar som dock förhoppningsvis bara driver försäljningen in i början av fjärde kvartalet".

Enligt Martin Nordin har bolaget fått betala mer för transporter, vilket kan ge en "liten effekt" på bruttomarginalen.

Fenix Outdoor, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning130,4103,625,9%
EBITDA19,214,829,7%
EBITDA-marginal14,7%14,3%
Rörelseresultat7,33,892,1%
Rörelsemarginal5,6%3,7%
Resultat före skatt5,00,8525,0%
Nettoresultat2,80,3833,3%
Resultat per aktie, EUR0,210,02950,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0063344-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fenix Outdoor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fenix Outdoor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt