Nyhet

First Venture tecknar aktier i Alelion Energy Systems för cirka 15 miljoner kronor

Investeringsbolaget First Venture har tecknat aktier i Alelion Energy Systems nyemission till ett värde av cirka 15 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Deltagandet motsvarar cirka 5 procent av erbjudandet och de nya aktierna tecknas till kursen 1,04 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 11,9 procent räknat på den volymviktade genomsnittskursen under gårdagens aktiehandel.

Alelion är en heltäckande batterileverantör som erbjuder allt ifrån förstudier och design till drivande av certifieringsprocesser, optimering och montering.

"Vi ser Alelion som en central aktör i omställningen till hållbar energi och är glada över att ha tilldelats en relativt stor del av den övertecknade emissionen. Alelion har redan idag ett starkt och brett erbjudande, och vi ser positivt på att emissionslikviden huvudsakligen kommer nyttjas till att tillvarata den prognostiserade efterfrågan, främst genom en ökad kapacitet på utvecklingsresurser och leveransförmåga samt en utökning av försäljningsorganisationen", säger David Wendel, vd First Venture Sweden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt