Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fiskars säljer bevattningsverksamhet i Nordamerika

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars säljer sin bevattningsverksamhet i Nordamerika till Lawn & Garden, en affär som väntas slutföras under första kvartalet 2022. Parterna har kommit överens om att inte publicera finansiella detaljer om transaktionen, men försäljningen väntas inte ha en betydande inverkan på Fiskars rörelseresultat eller finansiella ställning 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar immateriella rättigheter inklusive varumärkena Gilmour och Nelson samt relaterade varumärken och patent kopplade till bevattningsutrustning som kommersialiserats i Nordamerika. Även en produktionsanläggning och en lagerverksamhet med dess anställda ingår.

Verksamheten som omfattas av transaktionen hade en omsättning på cirka 80 miljoner euro under senaste tolvmånadersperioden fram till sista september.

"Fiskars-koncernens tillväxtstrategi bygger på att utnyttja bolagets styrkor. Varumärkena Gilmour och Nelson utgör inte kärnan av vår portfölj, och denna verksamhet har inte stött koncernens lönsamhet. Vårt utbud av bevattningsutrustning i Amerika skiljer sig markant från det i Europa, där vi fortsätter växa med Fiskars-varumärket. På grund av detta anser vi inte oss vara den bästa ägaren av Gilmour och Nelson. Den amerikanska marknaden spelar en viktig roll i vår tillväxtstrategi. Då vi, som ett resultat av transaktionen, ökar fokus på våra viktigaste kategorier, gör det oss till en ännu bättre partner för våra kunder", säger Fiskars vd Nathalie Ahlström.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt