Nyhet

Fiskars säljer bevattningsverksamhet i Nordamerika

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars säljer sin bevattningsverksamhet i Nordamerika till Lawn & Garden, en affär som väntas slutföras under första kvartalet 2022. Parterna har kommit överens om att inte publicera finansiella detaljer om transaktionen, men försäljningen väntas inte ha en betydande inverkan på Fiskars rörelseresultat eller finansiella ställning 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar immateriella rättigheter inklusive varumärkena Gilmour och Nelson samt relaterade varumärken och patent kopplade till bevattningsutrustning som kommersialiserats i Nordamerika. Även en produktionsanläggning och en lagerverksamhet med dess anställda ingår.

Verksamheten som omfattas av transaktionen hade en omsättning på cirka 80 miljoner euro under senaste tolvmånadersperioden fram till sista september.

"Fiskars-koncernens tillväxtstrategi bygger på att utnyttja bolagets styrkor. Varumärkena Gilmour och Nelson utgör inte kärnan av vår portfölj, och denna verksamhet har inte stött koncernens lönsamhet. Vårt utbud av bevattningsutrustning i Amerika skiljer sig markant från det i Europa, där vi fortsätter växa med Fiskars-varumärket. På grund av detta anser vi inte oss vara den bästa ägaren av Gilmour och Nelson. Den amerikanska marknaden spelar en viktig roll i vår tillväxtstrategi. Då vi, som ett resultat av transaktionen, ökar fokus på våra viktigaste kategorier, gör det oss till en ännu bättre partner för våra kunder", säger Fiskars vd Nathalie Ahlström.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt