Fortsatt hög andel kassa i Naventi Global Företagsobligationsfond, som ökade 0,44 procent i september
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatt hög andel kassa i Naventi Global Företagsobligationsfond, som ökade 0,44 procent i september

Fonden Naventi Global Företagsobligationsfond steg 0,44 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,87 procent och är därmed sämre än index som har ökat 0,90 procent. Det framgår av en månadsrapport

"Under månaden kom emissionerna igång på allvar. Det märktes tydligt ett behov hos investerarna att köpa risk efter ett par semestermånader med väldigt litet utbud. Många emissioner blev kraftigt övertecknade och även priserna på obligationer steg i sekundärmarknaden. I slutet av månaden var det dock mer neutralt på grund av osäkerhet kring det amerikanska valet och nyheter om en ökning av Covid-19 fall, som gjorde att volatiliteten på börsen steg", skriver förvaltaren.

Angående månadens aktivitet i fonden uppger förvaltaren att man deltog i emissioner från Fastpartner, Svea Ekonomi och Hexagon. Fonden köpte även nyemitterade gröna obligationer utgivna av Bonheur, European Energy och Nivika. I sekundärmarknaden köpte man även obligationer från M2 Asset Mngmt och Jyske Bank.

Under månaden ökade fonden sin andel High Yield-obligationer. Förvaltaren menar att man under sommaren haft lägre andel obligationer med låga kreditbetyg, vilket delvis berodde på osäkerhet i hur konjunkturavmattningen skulle slå mot mindre bolag. Då obligationer inom Investment Grade dock börjat närma sig nivåerna de stod på före coronaviruset, har man dock valt att öka exponeringen mot de mer låga kreditbetygen. I september ökade man även innehaven i EUR men behöll vikten i amerikansk dollar.

Avslutningsvis uppger förvaltaren att man fortsatt besitter en förhållandevis stor kassa som kan användas när tillfälle ges. Med anledning av de mycket låga statsräntorna, tror förvaltaren att företagsobligationer under de kommande månaderna kommer fortsätta vara ett bra alternativ.

Fondens största emittenter var vid månadsskiftet Axfast, Heimstaden och Digiplex med portföljvikterna 3,6, 2,8 respektive 2,7 procent.


Naventi Global Företagsobligationsfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,44
Fond i år, förändring i procent-0,87
Index i år, förändring i procent0,90

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonheur

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.