Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortum fortsätter föra samtal med tyska regeringen gällande eventuellt stöd till Uniper

Efter den tidigare aviserade nyheten om att finländska energibolaget Fortums dotterbolag Uniper ansökt om statligt stöd i Tyskland meddelar företaget nu att de fortsätter föra "konstruktiva" samtal med regeringen i landet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fortum menar att en lösning behöver komma till snabbt, och att den behöver vara hållbar på lång sikt. Storleken på Unipers förluster förklaras i hög grad vara beroende av vilket typ av stöd Tyskland kan erbjuda.

"Vi är redo och mycket engagerade i att fortsätta arbeta med relevanta parter vid bordet för att nå en ansvarsfull lösning som tar hänsyn till alla intressenters behov, inklusive kunder och anställda. I den här krisen, som enbart orsakats av Ryssland, måste vi alla ge upp något för att trygga framtiden", kommenterar Fortums vd Markus Rauramo.

Inget formellt beslut förklaras ännu vara fattat. Uniper har tidigare varit en av de största importörerna av rysk gas och försörjer stora delar av Tyskland med energi.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt