Framtida priser på AVA-instrumenten avsevärt högre än vad man säljer dem för idag - Attanas vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Framtida priser på AVA-instrumenten avsevärt högre än vad man säljer dem för idag - Attanas vd

Framtida priser på Attana Virus Analytics-instrumenten är avsevärt högre än vad man säljer dem för idag. Det förmedlade Attanas vd Teodor Aastrup på Erik Penser Banks Bolagsdag och har bekräftats av bolaget.

Attana erhöll i början av augusti två internationella samarbeten där bolagets AVA-plattform används för att klargöra osäkerheten kring testresultat med konventionella tekniker.

Bolagschefen är dock förtegen om vad instrumenten kostar.
Som det ser ut idag kan man tillverka 60 instrument om året. Om man anställer en till person kan man tillverka 120 instrument.

"Jag tror inte det blir så, men det finns definitivt en potential att sälja över tio instrument i år. Men det kommer inte ske, för det tar alltid längre tid", säger bolagschefen och fortsätter:

"Däremot ser vi långsiktigt att alla instanser som tittar på covid-19 och har blod från insjuknade människor och försöker förstå hur vårt immunsystem fungerar - alla dem är ju en marknad".

Han tillägger att det är som är bra här är att det rör sig om ren forskning, och därmed inte ett regulatoriskt område.

Det finns en möjlighet att både sälja instrumenten och att ta emot prover och sköta processen åt kunder, men huvudmålet är att man ska sälja instrumenten. Kunder betalar årligen för att förbrukningsvaror ska ingå.

"Det är där vårt samarbete med Expres2ion kommer bli långsiktigt viktigt", säger bolagschefen.

Aktien föll kraftigt innan 12-tiden, vilket var tidpunkten då presentationen och frågestunden avslutades. Attana-aktien har dock återhämtat sig och är nu upp något.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Attana

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.