Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Framtida priser på AVA-instrumenten avsevärt högre än vad man säljer dem för idag - Attanas vd

Framtida priser på Attana Virus Analytics-instrumenten är avsevärt högre än vad man säljer dem för idag. Det förmedlade Attanas vd Teodor Aastrup på Erik Penser Banks Bolagsdag och har bekräftats av bolaget.

Attana erhöll i början av augusti två internationella samarbeten där bolagets AVA-plattform används för att klargöra osäkerheten kring testresultat med konventionella tekniker.

Bolagschefen är dock förtegen om vad instrumenten kostar.
Som det ser ut idag kan man tillverka 60 instrument om året. Om man anställer en till person kan man tillverka 120 instrument.

"Jag tror inte det blir så, men det finns definitivt en potential att sälja över tio instrument i år. Men det kommer inte ske, för det tar alltid längre tid", säger bolagschefen och fortsätter:

"Däremot ser vi långsiktigt att alla instanser som tittar på covid-19 och har blod från insjuknade människor och försöker förstå hur vårt immunsystem fungerar - alla dem är ju en marknad".

Han tillägger att det är som är bra här är att det rör sig om ren forskning, och därmed inte ett regulatoriskt område.

Det finns en möjlighet att både sälja instrumenten och att ta emot prover och sköta processen åt kunder, men huvudmålet är att man ska sälja instrumenten. Kunder betalar årligen för att förbrukningsvaror ska ingå.

"Det är där vårt samarbete med Expres2ion kommer bli långsiktigt viktigt", säger bolagschefen.

Aktien föll kraftigt innan 12-tiden, vilket var tidpunkten då presentationen och frågestunden avslutades. Attana-aktien har dock återhämtat sig och är nu upp något.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Attana

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt