Framtida priser på AVA-instrumenten avsevärt högre än vad man säljer dem för idag - Attanas vd

Nyhet

Framtida priser på AVA-instrumenten avsevärt högre än vad man säljer dem för idag - Attanas vd

Framtida priser på Attana Virus Analytics-instrumenten är avsevärt högre än vad man säljer dem för idag. Det förmedlade Attanas vd Teodor Aastrup på Erik Penser Banks Bolagsdag och har bekräftats av bolaget.

Attana erhöll i början av augusti två internationella samarbeten där bolagets AVA-plattform används för att klargöra osäkerheten kring testresultat med konventionella tekniker.

Bolagschefen är dock förtegen om vad instrumenten kostar.
Som det ser ut idag kan man tillverka 60 instrument om året. Om man anställer en till person kan man tillverka 120 instrument.

"Jag tror inte det blir så, men det finns definitivt en potential att sälja över tio instrument i år. Men det kommer inte ske, för det tar alltid längre tid", säger bolagschefen och fortsätter:

"Däremot ser vi långsiktigt att alla instanser som tittar på covid-19 och har blod från insjuknade människor och försöker förstå hur vårt immunsystem fungerar - alla dem är ju en marknad".

Han tillägger att det är som är bra här är att det rör sig om ren forskning, och därmed inte ett regulatoriskt område.

Det finns en möjlighet att både sälja instrumenten och att ta emot prover och sköta processen åt kunder, men huvudmålet är att man ska sälja instrumenten. Kunder betalar årligen för att förbrukningsvaror ska ingå.

"Det är där vårt samarbete med Expres2ion kommer bli långsiktigt viktigt", säger bolagschefen.

Aktien föll kraftigt innan 12-tiden, vilket var tidpunkten då presentationen och frågestunden avslutades. Attana-aktien har dock återhämtat sig och är nu upp något.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev