Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Freetrailer

Freetrailer rapporterar högre omsättning under Q3

Teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin redovisar en högre omsättning under tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 31,8 procent till 11,6 miljoner danska kronor (8,8).

Antalet uthyrningar av släpvagnar ökade med 27 procent till 141 773, jämfört med samma period i fjol.

”Redovisningskvartalen Q2 och Q3 är under vintermånaderna, vilket traditionellt är lågsäsong för uthyrning av släpvagnar, men så har inte varit fallet detta räkenskapsår. Under vintersäsongen 20/21 har vi upplevt en hyresnivå som är i linje med vår normala högsäsong under sommarsäsongen”, säger Philip Filipsen.

Bolaget hade en blygsam rörelseförlust och förlust före skatt under perioden, jämfört med fjolårets utfall på -1,0 miljoner kronor för båda posterna.

Resultatet före skatt är 2,5 miljoner danska kronor för årets första nio månader (-0,4).

Bolaget justerar upp helårsförväntningarna till en omsättning på 50-52 miljoner danska kronor och ett resultat före skatt på cirka 5,5-6 miljoner danska kronor.


Freetrailer, MdkkQ3-2020/2021Q3-2019/2020Förändring
Nettoomsättning11,68,831,8%
Rörelseresultat0-1,0
Resultat före skatt0-1,0


http://media.finwire.com/media/FWS00604BF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Freetrailer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Freetrailer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.