Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Godsinlösen

Godsinlösen minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet - vd är inte nöjd med försäljningen

Returhanteringsbolaget Godsinlösen minskade omsättningen och resultatet under årets tredje kvartal. Godsinlösen-chefen uppger att han inte är nöjd med försäljningen.

Omsättningen sjönk 11,8 procent till 50,6 miljoner kronor (57,4).

Rörelseresultatet blev -8,8 miljoner kronor (0,3). Resultatet efter skatt blev -7,2 miljoner kronor (0,1). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10,5 miljoner kronor (-0,8).

”Tredje kvartalet har präglats av fortsatta investeringar i vår e-handelssatsning Re:Commerce och kvarvarande pandemieffekter sett till försäkringsbenet Circular Insurance. Nettoomsättningen är ner totalt 6,8 miljoner kronor i jämförelse med förra året på grund av primärt lägre försäljning inom Circular Insurance. Dock kompenseras nedgången i försäljningen av en ökning inom Re:Commerce. Trots den nuvarande trenden är det vår bedömning att i takt med att samhället öppnar upp så kommer försäljningen öka då fler produkter som exempelvis mobiltelefoner kommer processas genom Circular Insurance", skriver vd Christian Jansson i rapporten.

Jansson uppger vidare att han inte är nöjd med försäljningen under kvartalet.

"Sammantaget är vi dock inte nöjda med försäljningen detta kvartal. För att nå våra finansiella mål om minst 25 procent genomsnittlig (CAGR) organisk tillväxt på medellång sikt och en ebitda-marginal överstigande 10 procent behöver vi prestera bättre och vi vet att vi kan."

Framöver kommer bolaget att knyta fortsatta samarbetsavtal inom Circular Insurance och Re:Commerce samt vidareutveckla de befintliga samarbetena. Det kommer att stödja både lönsamheten och försäljningen, enligt Godsinlösen-chefen.

"I båda dessa processer ser vi stora möjligheter till att expandera vår affär i linje med vår tillväxtplan och leverera ett starkt värde till alla våra intressenter", avslutar han.

Godsinlösen, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning50,657,4-11,8%
Rörelseresultat-8,80,3
Rörelsemarginal0,5%
Nettoresultat-7,20,1
Kassaflöde från löpande verksamhet-10,5-0,8


http://media.finwire.com/media/FWS006A4AE-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Godsinlösen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Godsinlösen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt