Nyhet

Gogo

Gogo Lead Tech ökar omsättning och förlust under Q1

Teknikbolaget Gogo Lead Tech redovisar en ökad omsättning men också förlust under det första kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,9 miljoner kronor (0,7).

Rörelseresultatet blev -1,56 miljoner kronor (-0,23).

Resultatet före skatt var -1,95 miljoner kronor (-0,63).

Resultatet efter skatt blev -1,72 miljoner kronor (-0,63), och per aktie -0,41 kronor (-0,29).

Bolaget har under kvartalet jobbat hårt med nykundsbearbetningen, uppger vd Christian Kronegård.

”Vi har jobbat hårt med nykundsbearbetning under perioden som vi hoppas ska bära frukt under kommande kvartal. Vi upplever att våra befintliga- samt nya kunder är mer mottagliga och villiga att investera i sina verksamheter med hjälp av våra produkter och tjänster, men det är hårt arbete som kommer krävas framgent för att kunna ta tillvara på dessa möjligheter”, säger han.

Efter periodens utgång har bolaget tagit in cirka 24,4 miljoner kronor (företrädesemission och utnyttjad övertilldelning) för att möjliggöra ökad tillväxt samt ingått avsiktsförklaring om förvärv av brittiska Eco Web.

”Framledes är det fortsatt hårt arbete med fokus på utveckling och nya förvärv”, säger Christian Kronegård.

Gogo Lead Tech, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,90,728,6%
Rörelseresultat-1,56-0,23
Resultat före skatt-1,95-0,63
Nettoresultat-1,72-0,63
Resultat per aktie, kronor-0,41-0,29


http://media.finwire.com/media/FWS00605A9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sociallite US

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt