Nyhet

Gold

Gold Town Games gjorde en vinst på 4,7 miljoner kronor under Q2

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games redovisar en omsättning på 2,1 miljoner kronor i andra kvartalet. Bolaget saknar jämförelsesiffror på koncernnivå från 2020.

Rörelseresultatet blev 4,8 miljoner kronor.

Resultatet både före och efter skatt var 4,7 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på 0,14 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 6,7 miljoner kronor.

Vd Pär Hultgren kallar det andra kvartalet för händelserikt. Förutom den genomförda företrädesemissionen har bolaget tecknat initialt samarbetsavtal med Betway för World Hockey Manager, tecknat flerårigt avtal för att utveckla världens första landhockeyspel och förvärvat en majoritet i spelstudion Grand Pike.

"Under det tredje kvartalet ligger fokus i produktionen på att färdigställa Blitz Football Manager till soft launch och World Football Manager anpassas till en global launch som vi beräknar kan ske under kvartal fyra. I och med det arbetet gör vi samtidigt plattformen för spelen, W3XM, mer generaliserbar för att framöver göra produktion av kommande titlar än mer effektiv", säger Hultgren.

Gold Town Games, MkrQ2-2021
Nettoomsättning2,1
Rörelseresultat4,8
Rörelsemarginal228,6%
Resultat före skatt4,7
Nettoresultat4,7
Resultat per aktie, kronor0,14
Kassaflöde från löpande verksamhet6,7


http://media.finwire.com/media/FWS0064C1E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt