Nyhet

GPX Medical släpper första delårsrapporten efter noteringen

GPX Medical redovisar en ökad förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Det är första delårsrapporten efter bolagets notering på First North den 2 oktober.

Nettoomsättningen uppgick till marginella 8 000 kronor (noll). Aktiverat arbete för egen räkning var 0,3 miljoner kronor (0,4) och de totala rörelseintäkterna 0,6 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -2,9 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet före och efter skatt var -2,9 miljoner kronor (-0,5). Resultat per aktie hamnade på -0,42 kronor (-0,08).

Bolagets målsättning är att validera produkten Neola under 2022 och lansera första versionen av Neola under 2023. Neola är en medicinteknikprodukt för kontinuerlig övervakning av för tidigt födda barns lungor.

GPX Medical, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,9-0,5
Resultat före skatt-2,9-0,5
Nettoresultat-2,9-0,5
Resultat per aktie, kronor-0,42-0,08

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om GPX Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien GPX Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt