Hanza lanserar effektivitetsprogram - varslar 50 personer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hanza lanserar effektivitetsprogram - varslar 50 personer

Kontraktstillverkaren Hanza lanserar ett effektivitetsprogram. Det handlar dels om ett steg i integrationen av det nyligen förvärvade bolaget Orbit One, samt för att möta en något svagare marknad, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Programmet är inriktat på att skapa synergier inom försäljning, inköp, IT och produktion. Ett annat syfte är att omfördela resurser och optimera personalstyrkan efter kundernas behov. Utöver en förbättrad lönsamhet kommer dessa förändringar medföra att de förvärvade enheterna blir mindre känsliga för marknadsfluktuationer. Programmet omfattar att 50 personer varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist vid produktionsenheten i Ronneby. En mindre personalreduktion övervägs även i Prabuty, Polen. Båda enheterna tillkom genom förvärvet av Orbit One.

Hanza kommer att inleda förhandlingar med fackliga representanter för att säkerställa en väl genomtänkt beslutsprocess som också tillvaratar medarbetarnas intressen.

Hanza bedömer att större delen av programmet kommer att vara slutfört under det tredje kvartalet och att den fulla finansiella effekten av programmet uppnås i slutet av 2024.

Kostnaden för programmet beräknas uppgå till maximalt 20 miljoner kronor och kommer att belasta det första kvartalet 2024. Kassaflödesmässigt kommer programmet att huvudsakligen att belasta Hanza under 2024, med start i andra kvartalet.

Effektiviseringsprogrammet är framtaget i linje med bolagets strategi, "Hanza 2025", som syftar till att lägga grunden för nästa steg i koncernens geografiska expansion. Bolagets finansiella mål är oförändrade, vilka bland annat omfattar att uppnå en omsättning på minst 6,5 miljarder kronor samt en rörelsemarginal på minst 8 procent år 2025.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hanza

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hanza

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt