Haypp Group genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 13 oktober

Nyhet

Haypp

Haypp Group genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 13 oktober

Haypp Group, som är online-försäljare av tobaksfria nikotinpåsar och snus, genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är 66 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 1,92 miljarder kronor efter genomfört erbjudande.

Erbjudandet omfattar 7,91 miljoner aktier, fördelat på 5,63 miljoner befintliga aktier och 2,27 miljoner nyemitterade aktier. Det finns även en övertilldelningsoption på 1,19 miljoner aktier, vilket summerar till totalt 9,09 miljoner aktier. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 150 miljoner kronor före emissionskostnader. Värdet på erbjudandet är 522 miljoner kronor och 600 miljoner kronor om övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut.

Ankarinvesterare är Erik Selin som tecknar aktier för 66 miljoner kronor. SEB och Carnegie håller i arbetet med noteringen.

Teckningstiden i erbjudandet pågår från den 5 oktober till 12 oktober. Första handelsdag på First North blir den 13 oktober. Aktien kommer handlas med kortnamnet HAYPP.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Haypp Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Haypp Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev