Nyhet

Husägare i England och Wales erbjuds subventioner för byte av gaspannor till värmepumpar

Husägare i England och Wales kommer att erbjudas subventioner på 5 000 pund från och med april nästa år för att hjälpa dem att byta ut gamla gaspannor mot värmepumpar med låga koldioxidutsläpp. Det skriver BBC.

Bidragen är en del av regeringens plan på 3,9 miljarder pund för att minska koldioxidutsläppen från uppvärmning av hus och andra byggnader. Emellertid kommenterar experter att budgeten är för låg och att att strategin inte är ambitiös nog.

Mike Childs, vetenskapschef på Friends of the Earth, uppgav att antalet värmepumpar som bidragen skulle täcka "inte är särskilt mycket" och innebär att Storbritannien inte skulle uppfylla sitt mål att installera 600 000 värmepumpar om året år 2028.

Svenska Nibe säljer värmepumpar och har flera dotterbolag i Storbritannien.

"Storbritannien har nu påbörjat en omställning med sin gröna tiopunktsplan
som omfattar såväl privata bostäder som allmännyttiga fastighetsbolag, där värmepumpen specifikt pekas ut som en lösning", skrev bolaget i sin senaste årsredovisning.

I länder som Storbritannien, Irland och Nederländerna, samt i Nordamerika, finns en stark tradition att använda gas.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt