Nyhet

I-Tech

I-Tech vänder till en liten vinst under Q1

Bioteknikbolaget I-Tech redovisar en högre omsättning och vänder till vinst i det första kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 14,5 miljoner kronor (13,5).

"Bidraget till bolagets försäljning kommer i det första kvartalet från 6 av världens 9 ledande marina färgbolag. Icke namngivna kunder står för ca 25 procent av omsättningen under kvartalet medan namngivna står för 73 procent. Resterande del härleds till olika utvecklingsprojekt med kommersiella aktörer både inom fritidsbåtssektorn och shippingsektorn", står det i rapporten.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-1,0), med en rörelsemarginal på 0,7 procent.

Resultatet före skatt var 0,5 miljoner kronor (-0,7), och efter skatt 0,4 miljoner kronor (-0,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,3 miljoner kronor (3,0).

Vd Philip Chaabane skriver att han ser fortsatta utmaningar i branschen under året.

I-Techs relativt höga exponering mot nybyggnationsprojekt i Asien tyngs av covid och CMP aviserar om fortsatta höga lagernivåer i väntan på att lansering av nya produkter skall bana väg för nästa tillväxtvåg. Lanseringar försenas och bromsas upp av fortsatta restriktioner i Japan och på flera andra håll i Asien. Därtill är råmaterialpriser väsentligt högre på flera ingående komponenter i kundernas produkter vilket också skapar utmaningar, särskilt i de produkter där Selektope används i kombination med kopparoxid”, säger han.

I-Tech, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning14,513,57,4%
Rörelseresultat0,1-1,0
Rörelsemarginal0,7%
Resultat före skatt0,5-0,7
Nettoresultat0,4-0,5
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,33,0


http://media.finwire.com/media/FWS005FFA6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt