Illegal spelhärva i Vietnam - Evolution varnar aggregator som förmedlat spel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Illegal spelhärva i Vietnam - Evolution varnar aggregator som förmedlat spel

Illegal

Polisen i Ho Chi Minh-staden i Vietnam har slagit till mot en illegal spelring och 59 personer har gripits. Två sajter omnämns som ska ha erbjudit spel från live casino-utvecklaren Evolution, enligt en artikel från Bloomberg News i fredags med hänvisning till Vietnam Television.

"Detta är ett övertramp där Evolutions namn och spel har missbrukats. De sajter som omnämns i artikeln är inte kunder till Evolution och våra spel är inte spelbara via sajterna som omnämns i artikeln", skrev Evolutions IR-chef Carl Linton i en skriftlig kommentar till Finwire under helgen.

Enligt Carl Linton har aggregatorn som förmedlat spelen till sajterna identifierats och fått en skriftlig varning att omedelbart agera gentemot sina kunder. Evolution kommer också vidta de medel som krävs för att detta efterföljs, uppges det.

De misstänkta personerna i härvan ska ha registrerat sig på en utländsk plattform och köpt kryptovalutor och därefter spelat på webbsidorna Swiftonline.live och Nagaclubs.com. De gripna ska ha erkänt för myndigheterna att de organiserat onlinespel på sajterna. När det var ett stort antal spelare har sajterna kraschats för att få tag i pengar från de digitala plånböckerna.

Carl Linton skriver även följande i sin kommentar:

"Vi tillhandahåller enbart våra produkter till kunder med godkänd B2B eller B2C-licens och vi kommer att fortsätta att jobba tillsammans med spelmyndigheter i de länder och stater där vi är verksamma och våra operatörer för att hitta sätt att förbättra kontroller och motverka alla försök till missbruk av vårt varumärke och våra spel."

Evolution har den senaste tiden rasat rejält på börsen i spåren av en anonym anmälan som lämnats in till spelmyndigheten i New Jersey med anklagelser om att bolaget bedriver illegala spel i flera länder. Bolaget har vid flera tillfällen poängterat att det yttersta ansvaret om kundkännedom ligger hos operatörerna och att man enbart tillhandahåller sina produkter till speloperatörer med godkänd licens.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Evolution

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Evolution

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt