Nyhet

Implementa

Implementa Sol redovisar ett svagt positivt resultat för första halvåret

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar små förändringar av sin omsättning och sitt resultat under det första halvåret.

Omsättningen steg 5,7 procent till 3,7 miljoner kronor (3,5).

Resultatet efter skatt blev 47 000 kronor (95 000).

Företaget har under våren genomfört en nyemission som stärkte kassan med 2,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

"År 2021 och framöver är målsättningen fler försäljningsaktiviteter och en fortsatt ökad försäljning av större solenergianläggningar inom Skåneregionen. Målsättningen är att nå en nettoomsättning på 30 miljoner kronor inom en 3-årsperiod. Med flytt av verksamheten till ändamålsenliga lokaler i Staffanstorp i början av 2020 där Implementa har möjlighet att växa samt rekrytering av egna montörer har grunden lagts för att kunna ta nästa kliv mot ett stabilt och långsiktigt vinstgivande företag. För att uppnå detta ser jag under det kommande året ett behov av fler samarbeten med lokala entreprenörer, en utökad säljstyrka och fler monteringsresurser samt elektriker för en expansion av verksamheten i första hand inom Skåne och därefter i ett vidare geografiskt perspektiv", skriver vd Margareta Krook i rapporten.

Bolaget arbetar med att bredda sitt sortiment.

"Vi har under Q2 2021 utökat vår produktportfölj och även börjat installera produkter för energilagring, dvs batterier och backuputrustning vid strömavbrott, främst för villamarknaden. Vi har följt marknaden för dessa produkter under ett antal år, men våra höga krav på de produkter som vi väljer att erbjuda har gjort att vi väntat tills kommersiellt gångbara och användarvänliga produkter funnits att tillgå och vi upplever att det gör det först nu. Under Q3 2021 kommer vi även att börja erbjuda utrustning för laddning av elbilar, vilket naturligt ofta efterfrågas i samband med solcellsinstallationer", uppger Krook.

Implementa Sol, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Nettoomsättning3,73,55,7%
Nettoresultat0,00,0


http://media.finwire.com/media/FWS0064BF5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt