Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Inderes

Inderes inleder bevakning av Rovio med köp, ser attraktiv avkastning/risk-ratio i aktien

Inderes inleder bevakning av finska spelutvecklaren Rovio med rekommendationen köp och riktkursen 7,50 euro.

I analysen skriver Inderes att Rovio erbjuder en stabil spelportfölj, stark balansräkning och ett bra kassaflöde. Sammantaget skapar det goda möjligheter för att utveckla nya framgångsrika spel och göra förvärv som ett sätt att få bolaget på tillväxtbanan igen.

Inderes påpekar också att tillväxtförväntningarna på bolaget inte är stora just nu vilket skapar stora möjligheter på uppsidan värderingsmässigt om det blir fart på tillväxten.

Den övergripande synen är att bolaget är lågt värderat och skapar ett attraktivt avkastning/risk-förhållande vid nuvarande kursnivå.

Rovio-aktien lyfter 6,1 procent till 6,60 euro på måndagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt