Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Industrial Solar: Ökat offentligt intresse och spännande nya partner - Analysguiden

Stabil utveckling genom turbulent år

Det första halvåret 2020 har hittills varit turbulent för Industrial Solar och effekterna på deras försäljningsarbete har varit stora. Inte bara har reserestriktionerna gjort internationella resor för försäljning och projekt omöjliga utan många företag har också skjutit upp stora investeringar. Kombinerat med historiskt låga oljepriser skapar detta en marknadsmiljö där företag inom förnybar energi står inför många utmaningar. Trots att effekten på företagets försäljning har varit stor hade situationen ändå kunnat bli värre. Nettoomsättningen har ökat för både kvartalet och halvåret och bolaget har lyckats undvika väsentliga kostnadsökningar. Den ökande uppmärksamheten och stödet från den offentliga sektorn som en del av den ekonomiska återhämtningen efter Covid-19 bådar gott för den framtida tillväxten inom marknaden som helhet. Trots begränsningarna från Covid-19 har kvartalet hittills inneburit flera spännande nyheter och händelser för Industrial Solar.

Större intäkter väntas från SolarSpring

I början av juli meddelade bolaget att aktieemissionen för förvärvet av SolarSpring hade slutförts. Emissionen resulterade i att 795 243 nya aktier emitterades, vilket ökade det totala antalet utestående aktier till 12 188 792. Detta förvärv börjar redan ge resultat, då bolaget i den senaste rapporten säger att synergier redan nu har identifierats och utnyttjats. Dessa synergier är särskilt uppenbara i försäljningsaktiviteter, vilket gör det möjligt för företaget att effektivisera och sammarknadsföra de olika teknologierna. SolarSpring har tillhandahållit ytterligare två soldrivna dricksvattenlösningar till Colombia under perioden genom sin försäljningspartner Col Energy. När marknadsförhållandena blir mer fördelaktiga kommer resultatet av förvärvet av SolarSpring bli uppenbart med större ökningar av försäljningen. Sammantaget förväntar vi oss att Industrial Solars intäkter kommer att öka för helåret och att större tillväxt kommer att synas från och med 2021.

Fortsatt uppsida trots stark aktieutveckling

Sedan vår senaste analys har aktiekursen för Industrial Solar visat imponerande utveckling. Genom att värdera aktien genom en DCF analys med 15 procent diskonteringsränta samt relativa jämförelser med sektorn och industrin, finner vi fortsatt en uppsida och behåller vår motiverade aktiekurs för Industrial Solar på 7,5–10 kronor. Många faktorer är svåra att prognostisera och marknaden är fortfarande ung och beroende av offentligt stöd, vilket gör den svår att förutsäga och ökar risken. Vi ser dock bolaget och deras teknologier som väl positionerade för att möta framtida marknadskrav globala trender och vi inväntar nu större ordrar och ökad nettoomsättning.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/industrial_solar_q2_se_2020_09_10.pdf

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt