Industrial Solar: Ökat offentligt intresse och spännande nya partner - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Industrial Solar: Ökat offentligt intresse och spännande nya partner - Analysguiden

Stabil utveckling genom turbulent år

Det första halvåret 2020 har hittills varit turbulent för Industrial Solar och effekterna på deras försäljningsarbete har varit stora. Inte bara har reserestriktionerna gjort internationella resor för försäljning och projekt omöjliga utan många företag har också skjutit upp stora investeringar. Kombinerat med historiskt låga oljepriser skapar detta en marknadsmiljö där företag inom förnybar energi står inför många utmaningar. Trots att effekten på företagets försäljning har varit stor hade situationen ändå kunnat bli värre. Nettoomsättningen har ökat för både kvartalet och halvåret och bolaget har lyckats undvika väsentliga kostnadsökningar. Den ökande uppmärksamheten och stödet från den offentliga sektorn som en del av den ekonomiska återhämtningen efter Covid-19 bådar gott för den framtida tillväxten inom marknaden som helhet. Trots begränsningarna från Covid-19 har kvartalet hittills inneburit flera spännande nyheter och händelser för Industrial Solar.

Större intäkter väntas från SolarSpring

I början av juli meddelade bolaget att aktieemissionen för förvärvet av SolarSpring hade slutförts. Emissionen resulterade i att 795 243 nya aktier emitterades, vilket ökade det totala antalet utestående aktier till 12 188 792. Detta förvärv börjar redan ge resultat, då bolaget i den senaste rapporten säger att synergier redan nu har identifierats och utnyttjats. Dessa synergier är särskilt uppenbara i försäljningsaktiviteter, vilket gör det möjligt för företaget att effektivisera och sammarknadsföra de olika teknologierna. SolarSpring har tillhandahållit ytterligare två soldrivna dricksvattenlösningar till Colombia under perioden genom sin försäljningspartner Col Energy. När marknadsförhållandena blir mer fördelaktiga kommer resultatet av förvärvet av SolarSpring bli uppenbart med större ökningar av försäljningen. Sammantaget förväntar vi oss att Industrial Solars intäkter kommer att öka för helåret och att större tillväxt kommer att synas från och med 2021.

Fortsatt uppsida trots stark aktieutveckling

Sedan vår senaste analys har aktiekursen för Industrial Solar visat imponerande utveckling. Genom att värdera aktien genom en DCF analys med 15 procent diskonteringsränta samt relativa jämförelser med sektorn och industrin, finner vi fortsatt en uppsida och behåller vår motiverade aktiekurs för Industrial Solar på 7,5–10 kronor. Många faktorer är svåra att prognostisera och marknaden är fortfarande ung och beroende av offentligt stöd, vilket gör den svår att förutsäga och ökar risken. Vi ser dock bolaget och deras teknologier som väl positionerade för att möta framtida marknadskrav globala trender och vi inväntar nu större ordrar och ökad nettoomsättning.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/industrial_solar_q2_se_2020_09_10.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clean Industry

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt