Influencer Panel har köpt ytterligare aktier i Newton Nordic - Breakit
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Influencer Panel har köpt ytterligare aktier i Newton Nordic - Breakit

Jocke och Jonna-associerade Influencer Panel har köpt ytterligare aktier och även teckningsoptioner i teknikbolaget Newton Nordic - en post som motsvarar nästan 2 procent av bolaget. Det skriver Breakit.

Influencer Panel har som plan att ta över Newtons börsplats genom ett så kallat omvänt förvärv. Aktören som lagt fram förslaget om det omvända förvärvet är Capital Conquest, med Glenn Renhult som frontfigur. Breakit skriver att varken Capital Conquest eller Renhult har ett fläckfritt förslutet och de spelade även huvudroll när Smart Energy fick lämna NGM-börsen häromåret. Capital Conquest äger cirka 23 procent av aktierna i Newton.

Styrelsen i Newton har emellertid motsatt sig förslaget om det omvända förvärvet, vilket gör förslaget att förslaget kan räknas för ett fientligt övertagande skriver Breakit.

Den 11 november håller Newton en extra bolagsstämma, där det i ett första skede krävs enkel majoritet, dvs mer än 50 procent av rösterna, för att processen med verksamhetsbyte ska fortgå.

Börsoperatören Nasdaq har tidigare sagt att om influencernas plan går i lås och Newton byter inriktning helt, krävs i praktiken en ny noteringsprocess. Nasdaq kommer då att granska det "nya" bolaget om det infriar de krav som ställs i marknadsplatsens regelbok.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt