Nyhet

Influencer Panel har köpt ytterligare aktier i Newton Nordic - Breakit

Jocke och Jonna-associerade Influencer Panel har köpt ytterligare aktier och även teckningsoptioner i teknikbolaget Newton Nordic - en post som motsvarar nästan 2 procent av bolaget. Det skriver Breakit.

Influencer Panel har som plan att ta över Newtons börsplats genom ett så kallat omvänt förvärv. Aktören som lagt fram förslaget om det omvända förvärvet är Capital Conquest, med Glenn Renhult som frontfigur. Breakit skriver att varken Capital Conquest eller Renhult har ett fläckfritt förslutet och de spelade även huvudroll när Smart Energy fick lämna NGM-börsen häromåret. Capital Conquest äger cirka 23 procent av aktierna i Newton.

Styrelsen i Newton har emellertid motsatt sig förslaget om det omvända förvärvet, vilket gör förslaget att förslaget kan räknas för ett fientligt övertagande skriver Breakit.

Den 11 november håller Newton en extra bolagsstämma, där det i ett första skede krävs enkel majoritet, dvs mer än 50 procent av rösterna, för att processen med verksamhetsbyte ska fortgå.

Börsoperatören Nasdaq har tidigare sagt att om influencernas plan går i lås och Newton byter inriktning helt, krävs i praktiken en ny noteringsprocess. Nasdaq kommer då att granska det "nya" bolaget om det infriar de krav som ställs i marknadsplatsens regelbok.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Newton Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Newton Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt