Inga långsiktiga negativa effekter på Zenicors försäljning enligt Danske Bank

Nyhet

Inga långsiktiga negativa effekter på Zenicors försäljning enligt Danske Bank

Danske Bank utvidgar intervallet för sitt motiverade värde för medicinteknikbolaget Zenicor till 26-32 kronor (tidigare 27-31 kronor) i den senaste uppdragsanalysen.

Det nya värdet kommer från att att även en justering görs för försäljningsförväntningarna för 2020-22 med -7,5 procent, efter att Q2-försäljningen inte levt upp till prognosen.

Försäljningen föll med 29 procent i det andra kvartalet, mätt på årsbasis, till följd av coronapandemin. Något lyft ser man inte heller i tredje kvartalet. Samtidigt tar Zenicor in nya order, så som den på 120 000 pund (per år) från Storbritannien i förra veckan vilket beskrivs som ett bra tecken av banken.

Längre fram i tiden förväntar sig Danske Bank inga negativa effekter på försäljningen från coronapandemin.

”Zenicor har omvandlat sin försäljningsmodell till en mer betal-per-användning-struktur, vilken höll tillbaka försäljningstillväxten under 2019 men vi tror att företaget har möjlighet att påskynda tillväxten igen under de kommande åren”, skriver banken.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev