Intellegos vd ser möjligheter att göra förvärv med egna aktier efter noteringen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Intellegos vd ser möjligheter att göra förvärv med egna aktier efter noteringen

Intellegos

Noteringsaktuella teknikbolaget Intellego, som producerar dosimetrar inom fotokromatisk indikatorteknik, ser möjligheter att göra förvärv med egna aktier efter att ha genomfört sin planerade IPO på First North. Det säger vd:n Claes Lindahl i en intervju med Finwire

- Vi håller alltid uppe våra ögon för nya affärsmöjligheter och tekniker, påpekar Lindahl.

Företaget har precis slutfört sitt erbjudande som blev övertecknad till cirka 184 procent. Inräknat för övertilldelningsoptionen får Intellego in 16,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitalet ska nyttjas för expansion av verksamheten som via dosimetrar kan detektera och indikera på UV-strålning för konsumenter som inte vill bränna sig i solen, alternativt företag som vill garantera att UV-C-ljus verkligen desinfekterat ytor i exempelvis sjukhus.

- Vi växer så det knakar och vi ska använda pengarna för att expandera på försäljnings- och marknadsföringssidan, berättar bolagschefen som fortsätter:

- Vi ska gå in djupare på befintliga geografiska marknader men även gå in i nya. Kapitalet ska även nyttjas till produktutveckling och produktlanseringar, förklarar han.

Bland dessa produkter finns bland annat en potentiell hälsoapp som ska utveckla verksamheten vidare från de nuvarande dosimetrarna.

- Den kan möjliggöra väldigt många nya intäktsströmmar både på konsument och företagssidan, uppger Lindahl.

Möjliga funktioner på konsumentsidan är sparandet av mätdata för UV-exponering över en längre period, implementera videosamtal med hudläkare, sälja produkter via en webshop eller exempelvis rekommendera en viss solskyddsfaktor för användaren.

För företagen kan dokumentation och sparandet av resultat från UV-disinfektionsprocesser vara aktuellt jämte funktioner så som processäkerställning och mjukvaruintegrationer.

I andan av apputveckling så understryker Lindahl att Intellego drivs som just ett mjukvarubolag, vilket resulterat i en bruttomarginal norr om 80 procent.

- Vi kan ha väldigt låga fasta kostnader och produktionen kan producera tiotals miljoner dosor per år, betonar bolagschefen.

Av intervjun framgår det också att bolaget säljer B2B till sol- och kosmetikaföretagen samt UV-C-desinfektionstillverkaren varpå säljstyrkan kan begränsas till omkring tio personer snarare än 500 stycken. Försäljningen kan drivas av partnerna externt.

- Vår säljstyrka kan rikta in sig på 50-75 bolag snarare än 5 000 amerikanska sjukhus, avslutar Intellego-vd:n om den företagssidan av verksamheten.

Första handelsdag i Intellego är 24 juni.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intellego Technologies

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intellego Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt