Intervacc minskar omsättning, ansökt om marknadsföringstillstånd av Strangvac från EMA

Nyhet

{newsItem.title}

Intervacc minskar omsättning, ansökt om marknadsföringstillstånd av Strangvac från EMA

Djurhälsovårdsbolaget Intervacc redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen sjönk 18,2 procent till 0,9 miljoner kronor (1,1).

Rörelseresultatet blev -7,2 miljoner kronor (-7,8).

Resultatet före och efter skatt var -7,1 miljoner kronor (-7,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,18).

"Vi har redan knappt 60 000 doser producerade för lanseringen och vi planerar för ytterligare produktion tillsammans med våra produktionspartners Liof Pharma och 3P Biopharmaceuticals i Spanien", kommenterar vd:n Andreas Andersson om Strangvac-vaccinet som bolaget utvecklar.

Det framgår även att bolaget ansökt om ett marknadsföringstillstånd av Strangvac hos europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

Intervacc, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,91,1-18,2%
Rörelseresultat-7,2-7,8
Resultat före skatt-7,1-7,9
Nettoresultat-7,1-7,9
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,18


http://media.finwire.com/media/FWS005AB0B-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Intervacc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Intervacc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev