Investmentbolagen har höga värderingar på vissa håll säger Svolders vd - Di

Nyhet

Investmentbolagen har höga värderingar på vissa håll säger Svolders vd - Di

Investmentbolagen har fallit på börsen under den senaste tiden och bland förlorarna idag finns Svolder, vars vd i en intervju med Di uppger att värderingarna kan anses höga på vissa håll.

Svolder har handlats ned cirka 14 procent under de senaste handelsdagarna, trots att bolaget redovisat ett stigande substansvärde.

"Det är klart att kraftiga rörelser uppåt också brukar leda till kraftiga rörelser nedåt. Det är i sig inte konstigt att kurserna rör sig mot substansvärdet", uppger Svolders vd Ulf Hedlundh till Di.

Han nämner att investmentbolagens ägarbaser kan till viss del ligga bakom de kraftiga rörelserna som setts i bolagen, då institutioner äger investmentbolag i liten utsträckning, vilket gör att privatsparare i större grad styr handeln.

Under dagens handel faller andra stora investmentbolag såsom Investor, Kinnevik och Creades närmare 4 procent.

"Många bolag har visat att de kan skapa ett värde över tid och det motiverar en premie, men om den når upp mot 70 procent kanske det känns lite väl högt", säger Hedlundh.

https://www.di.se/nyheter/svolders-vd-om-kursfallen-hoga-varderingar-pa-vissa-hall/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev