Nyhet

IPO-aktuella

IPO-aktuella Biosergens vd: BGS005 är potentiellt 3-4 gånger mer potent än dagens standardläkemedel

Forskningsbolaget Biosergen kommande antisvampläkemedel BGS005 är potentiellt 3-4 gånger mer potent än dagens standardläkemedel mot svampbaserade sjukdomar. Det säger vd:n Peder Andersen i en exklusiv intervju med Finwire.

- Om vi kan få ut en produkt med denna potensen och utan biverkningar på njurarna har vi verkligen en möjlighet att byta ut standardbehandlingen för den här sortens sjukdomar, understryker företagsledaren.

Företaget, som har mer än 20 års forskning i nacken, är just nu aktuellt med en nyemission och börsintroduktion på Nasdaq First North där 50-70 miljoner kronor i färskt kapital ska tas in.

Om emissionsbeloppet förtydligar Andersen att Biosergen är ett resurssnålt bolag och att de kan komma rätt långt med kapitalet som tas in.

- Vi är väldigt slimmade som ett bolag och outsourcar nästan allting. Vi behåller bara kärnkompetensen inuti bolaget och har inga stora kontor eller forskningscenter, förmedlas det.

Pengarna ska gå till att slutföra en fas 1 för BSG005 med topplinjedata i Q1 2022, Avancera läkemedlet till fas 2 vid andra kvartalet 2022 samt förbereda det andra läkemedlet BSG005 Nano för preklinisk eller klinisk beprövning.

Bortsett från nyemissioner beskrivs bolaget även vara duktiga på att attrahera kapital från offentliga projekt i bland annat Norge.

- Vi har nyligen gjort en ansökan till den norska forskningsfonden och kan få ett svar senare i sommar, kommenterar Andersen om finansieringen.

Hur stor är marknaden för er typ av läkemedel?

- För den nuvarande mest liknande produkten på marknaden är det 500 miljoner dollar årligen. Om vi lyckas med fas-1 och fas-2 och blir en "first line"-behandling så öppnas marknaden till mellan 6-10 miljarder dollar, uppmärksammar bolagschefen.

Biosergen uppges såklart inte kunna ta hela den marknaden men han menar ändå att det finns potential att ta en ganska stor andel av den över tid.

Teckningstiden i Biosergens aktuella emissionserbjudande löper från från 21 maj till 4 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni till en värdering om 231 miljoner kronor före nyemissionen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt