Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jupiter Global Absolute Return minskade 2,7 procent i september - avslutar sin position i Facebook

Fonden Jupiter Global Absolute Return minskade 2,7 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som var oförändrad under samma period. Sedan årsskiftet har fonden minskat 21,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av James Clunie.

Enligt Clunie kom fondens största negativa bidrag från den korta boken, då från Wayfair, Tesla, Nvidia och Netflix.

Enligt Clunie minskade fonden sin korta position i Nvidia som ett svar på det säljmomentum som byggts upp i företaget. Enligt Clunie har Nvidias aktie hög risk och stora cykliska inslag. Fonden avslutade även sin korta position i Facebook tillsammans med en rad andra företag som Equinix, Danaher och Monster Beverage.

Positiva bidragsgivare i den korta boken var Ambu, International Flavors & Fragnances och Kilroy Realty.

I den långa boken var Fresnillo den bästa bidragsgivaren, som gynnades tack vare rallyt i guld- och silverpriser. Även AP Möller-Maersk bidrog positivt till fonden genom att världshandeln börjat komma igång igen. Vidare var Kingfisher ett positivt innehav tillsammans med Burford Capital och NTT DoCoMo.

Negativa innehav i den långa boken var Serco och BP. I fallet med BP menar Clunie att aktien är omodern, trots företages mål om att minska sina investeringar i gas och olja.

Jupiter Global Absolute Return, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-2,7
Index MM, förändring i procent0
Fond i år, förändring i procent-21,7
Index i år, förändring i procent-0,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ambu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.