Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,4 procent i augusti - sålt General Electric och köpt Ratos

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,4 procent i augusti - sålt General Electric och köpt Ratos

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 7,4 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Medcap, Embracer och Apple. Svagast utveckling hade Lundbergs, Danaher och Markel Corp.

Förvaltaren kommenterar tre innehav.

"Latour är ett synnerligen framgångsrikt och välskött investmentbolag men efter att aktien handlas till en rekordstor premie har fonden minskat ägandet i Latour (3,6 procent). Istället har kapital investerats i Investor, Svolder och VNV Global som alla handlades med en rabatt."

"Svolder som är inriktat mot mindre bolag har från tid till annan handlats med premie, vilket inte är osannolikt att så kommer ske igen då Svolder för många är ett enkelt sätt att få exponering mot mindre bolag som ofta kan vara svåra att investera i då de har en sämre likviditet."

"I VNV Global finns unga bolag med högre risk men stor potential. Därför har fonden valt att ha en mindre exponering mot VNV Global (2,2 procent)."

Nytt innehav är Ratos som främst investerar i icke noterade nordiska bolag. Förvaltaren kommenterar även det.

Ratos var fram till 2010 ett mycket framgångsrikt. Sedan dess har kursen fallit med över 70 procent. Sedan tre år har bolaget en ny ledning och 2019 ser ut att bli en vändpunkt för Ratos då både resultat och tillväxt förbättrades kraftigt. Den goda organiska tillväxten har fortsatt under det andra kvartalet.

Fonden har avyttrat hela innehavet i General Electric.

Aktieandelen i Kavaljer Investmentbolagsfond uppgick vid månadsskiftet till 95 procent, samma som förra månaden.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,4

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev