Kepler Cheuvreux tror att MGI:s framgångsrika M&A-strategi kommer fortsätta

Nyhet

{newsItem.title}

Kepler Cheuvreux tror att MGI:s framgångsrika M&A-strategi kommer fortsätta

Analyshuset Kepler Cheuvreux tror att Media and Games Invests (MGI) framgångsrika M&A-strategi kommer fortsätta på medellång sikt, och mot bakgrund av det senaste förvärvet höjs riktkurs för aktien till 4,30 euro (2,40). Det framgår av en uppdragsanalys.

Samtidigt väntas ytterligare samhällsrestriktioner under det första halvåret bidra till ytterligare tillväxt, enligt Kepler Cheuvreux.

Analyshuset ser positivt på det senaste storförvärvet av amerikanska KingsIsle. Med det nya spelet Wizard101 ökar rörelseresultatet betydligt, men man får även in 50 miljoner nya registrerade spelare.

Vad avser förvärvsstrategin nämner Kepler Cheuvreux att ledningen sagt att det finns fortsatt massor med lämpliga mål på marknaden. De tror att förvärvstakten kommer fortsätta, om än till något högre multiplar.

På lång sikt ser analyshuset framför sig en lönsamhet som är i övre delen av bolagets finansiella guidning, som är 15-20 procent på ebit-nivå och 25-30 procent på ebitda-nivå.

Den viktade kapitalkostnaden (WACC) i värderingsmodellen sänks till 9 procent, från tidigare 9,75 procent. Efter den senaste framgångsrika obligationsemissionen bör man kunna fortsätta refinansiera skuld till lägre räntor, menar Kepler Cheuvreux.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev