Kinnevik säljer hela sitt ägande i Tele2 för 13 miljarder kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kinnevik säljer hela sitt ägande i Tele2 för 13 miljarder kronor

Investmentbolaget Kinnevik säljer hela sitt aktieinnehav i Tele2, som består av 20,7 miljoner A-aktier och 116,9 miljoner B-aktier till Freya Investissement för totalt 13 miljarder kronor.

Freya Investissement är ett bolag som kontrolleras gemensamt av franska telekomjätten Iliad och Xavier Niels NJJ Holding, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande. Xavier Niel är ordförande och grundare av Iliad.

Kinneviks aktier i Tele2 säljs med ett aktiepris på 101 kronor per A-aktie och 93 kronor per B-aktie. Det är en premie på 13 procent mot fredagens stängningskurs för B-aktien.

Transaktionen kommer att genomföras i tre steg. I det första steget kommer Freya Investissement att förvärva 31,3 miljoner B-aktier i Tele2. Efter genomförandet av detta första steg innehar Freya Investissement 4,5 procent av aktierna och 3,5 procent av rösterna i Tele2.

I steg två kommer Freya Investissement att förvärva 14,2 miljoner A-aktier och 85,5 miljoner B-aktier i Tele2 efter att man fått ett godkännande för affären i Sverige, Lettland och Litauen. Det beslutet väntas erhållas under det andra kvartalet.

I det tredje steget avser man att stämpla om röststarka A-aktier till B-aktier.

"Efter genomförandet av transaktionen kommer Kinnevik att ha en mycket stark nettokassa. Vi kommer förvalta detta kapital med tålamod och fokus för att ytterligare tydliggöra vår equity story och skapa värde för våra aktieägare. Vi kommer fortsätta jobba på vår prioritering att koncentrera vår portfölj mot dess mest lovande och motståndskraftiga innehav, och samtidigt se över vår kapitalstruktur i samråd med större aktieägare", säger Kinneviks vd Georgi Ganev i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt