Kollect on Demand ökar omsättning och rörelseresultat - första kvartalet påverkas av nedstängningar

Nyhet

{newsItem.title}

Kollect on Demand ökar omsättning och rörelseresultat - första kvartalet påverkas av nedstängningar

Kollect on Demand redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 48,3 procent till 12,9 miljoner kronor (8,7). Återkommande intäkter uppgick till 7,88 miljoner kronor (4,14), motsvarande en ökning om 90 procent.

Rörelseresultatet blev -2,4 miljoner kronor (-5,4).

Resultatet efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-5,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,75 kronor (-1,22).

Likvida medel uppgick till 24 miljoner kronor (0,9).

Under första kvartalet har den irländska regeringen utökat coronarestriktionerna i landet och cirka två tredjedelar av alla byggarbetsplatser är nu utan verksamheten. Det påverkar intäkter från sophämtning, containeruthyrning samt bortforsling av skrot.

"En stor del av tillväxten för de återkommande intäkterna springer ur de ökade intäkterna från BIGbin-verksamheten, som utgör en central drivkraft för vår marginal och spelar en viktig roll som strategiskt nyckelmål för företaget. Vi har vuxit från 14 driftsställen i december 2019 till 30 i december 2020", skriver vd:n John O'Connor.

Kollect on Demand, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning12,98,748,3%
Rörelseresultat-2,4-5,4
Nettoresultat-2,4-5,3
Resultat per aktie, kronor-0,75-1,22
Likvida medel240,92 566,7%


http://media.finwire.com/media/FWS005AAFB-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Kollect on Demand

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev