Nyhet

Konkurrensfattig marknad i kraftig tillväxt att vänta för Real Heart - Analyst Group

Medicinteknikbolaget Real Heart står inför en konkurrensfattig marknad i kraftig tillväxt. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys.

Analysfirman menar att behovet är enormt för Real Hearts artificiella hjärta och prognostiserar att en produktlansering kan börja under 2025. Vidare estimerar man att bolaget når en omsättning på 108 miljoner kronor 2027. Baserat på detta landar man i en riktkurs om 13 kronor för ett basscenario.

Det finns endast en annan aktör som också tillverkar artificiella hjärtan, vilket gör att bolaget befinner sig i en konkurrensfattig marknad i kraftig tillväxt.

Analysfirman kommenterar avslutningsvis att bolaget fortfarande måste vidareutveckla sin produkt och erhålla olika godkännanden. Och att man i juni 2020 fyllde på kassan, men givet månadsutgifter om 2,4 miljoner kronor räcker kassan till juni/juli 2021, allt annat lika.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt