Nyhet

Latvian

Latvian Forest förbättrar resultatet i andra kvartalet

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar högre intäkter och förbättrat resultat i andra kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Omsättningen steg 100 procent till 0,2 miljoner euro (0,1).

Rörelseresultatet blev 0,0 miljoner euro (-0,1).

Resultatet före skatt var 0,9 miljoner euro (0,2). Här ingår värdeförändring på skog med 1,0 miljon euro (0,29).

Resultatet efter skatt blev 0,9 miljoner euro (0,2), en ökning med 350 procent mot föregående år.

Investeringar i skogsfastigheter har skett kontinuerligt och innehaven uppgick vid utgången av perioden till sammanlagt 5 742 (4 328) hektar. Av dessa var 4 226 (2 516) skog och 1 514 (1 808) annan mark inklusive 1.214 (0) hektar jordbruksmark. Det totala virkesförrådet uppskattades samtidigt till 697 000 (500 000) kubikmeter efter genomförda avverkningar och fastighetsköp och försäljningar.

De globala tendenserna har inte slagit genom i Lettland. Priserna på skogsfastigheter har ännu legat på förmånlig nivån även om virkesmarknaden har varit ganska volatil. Under det andra kvartalet har ett antal nya aktörer etablerad sin verksamhet i Lettland med intresset att förvärva skogsfastigheter. Emellertid har det inte påverkat Latvian Forests förmåga att förvärva nya fastigheter eftersom bolagsledningen aktivt använder sin erfarenhet och kunskap till att identifiera och förvärva skogsfastigheter till ett förmånligt pris

Styrelsen har efter synpunkter från och sondering bland aktieägare och tänkbara investerare beslutat att framtida finansiering i form av nyemissioner primärt kommer att ske inom ramen för nyemissioner med företräde för befintliga aktieägare. Detta hindrar dock inte att riktade emissioner kan komma att genomföras bland annat vid förvärv av fastighetsportföljer eller i särskilda situationer där en riktad emission kan komma att krävas. Målsättningen är dock att befintliga aktieägare inte skall missgynnas om en riktad emission genomförs.

Latvian Forest, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,20,1100,0%
Rörelseresultat0,0-0,1
Resultat före skatt0,90,2350,0%
Nettoresultat0,90,2350,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0065097-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt