Leovegas vd om USA-satsningen: Vi är inte sena till festen - Börskollen

Nyhet

Leovegas

Leovegas vd om USA-satsningen: Vi är inte sena till festen

Kasinobolaget Leovegas vd Gustaf Hagman menar att de inte är sena till festen i USA utan poängterar att spelbolaget har gått till att bli en av de största operatörerna på andra marknader efter senare starter.

"I Danmark kom vi in fyra år efter reglering, i dag är vi den näst största operatören. I Italien kom vi in ganska sent, vi är topp tio nu och bara växer och växer", säger vd:n under Erik Penser Temadag Spelbolag och nämner även Spanien och Sverige.

Han tror att egen teknik och egen kunskap är viktigt på lång sikt, vilket är det man är ute efter. Leovegas använder sig av sin egna tekniska plattform Rhino för etableringen på den snabbväxande och stora spelmarknaden, vilket ses som en konkurrensfördel.

"Det ska bli otroligt spännande och det är mycket nu med att certifiera tekniken, produkten och plattformen. När man väl har gjort det för en delstat så kan man säga att det är ungefär 85 till 90 procent för nästa delstat", säger vd:n och tillägger att man jobbar hårt med New Jersey.

Även sportbettingsatsningen Expekt tas upp på temadagen, mot bakgrund av att Leovegas länge har funderat över hur man ska göra inbrytningen på sportsidan.

Leovegas kunde inte säga nej till den möjligheten när den väl uppstod, givet en väsentligt lägre prislapp, en värdefull databas och ett fortsatt starkt varumärke.

"Nu lanserar vi Expekt och lägger på hela vår mobilkunskap. Det är otroligt mycket snabbare och det är en helt ny sportbok med Kambi som bakomliggande istället", berättar bolagschefen och tillägger att man har flera unika idéer kring hur man ska göra sportvarumärket väldigt framgångsrikt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev