Leovegas vd om USA-satsningen: Vi är inte sena till festen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Leovegas vd om USA-satsningen: Vi är inte sena till festen

Leovegas

Kasinobolaget Leovegas vd Gustaf Hagman menar att de inte är sena till festen i USA utan poängterar att spelbolaget har gått till att bli en av de största operatörerna på andra marknader efter senare starter.

"I Danmark kom vi in fyra år efter reglering, i dag är vi den näst största operatören. I Italien kom vi in ganska sent, vi är topp tio nu och bara växer och växer", säger vd:n under Erik Penser Temadag Spelbolag och nämner även Spanien och Sverige.

Han tror att egen teknik och egen kunskap är viktigt på lång sikt, vilket är det man är ute efter. Leovegas använder sig av sin egna tekniska plattform Rhino för etableringen på den snabbväxande och stora spelmarknaden, vilket ses som en konkurrensfördel.

"Det ska bli otroligt spännande och det är mycket nu med att certifiera tekniken, produkten och plattformen. När man väl har gjort det för en delstat så kan man säga att det är ungefär 85 till 90 procent för nästa delstat", säger vd:n och tillägger att man jobbar hårt med New Jersey.

Även sportbettingsatsningen Expekt tas upp på temadagen, mot bakgrund av att Leovegas länge har funderat över hur man ska göra inbrytningen på sportsidan.

Leovegas kunde inte säga nej till den möjligheten när den väl uppstod, givet en väsentligt lägre prislapp, en värdefull databas och ett fortsatt starkt varumärke.

"Nu lanserar vi Expekt och lägger på hela vår mobilkunskap. Det är otroligt mycket snabbare och det är en helt ny sportbok med Kambi som bakomliggande istället", berättar bolagschefen och tillägger att man har flera unika idéer kring hur man ska göra sportvarumärket väldigt framgångsrikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt