Nyhet

Logistea förvärvar fastigheter i Ljungby och Värnamo för 134 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Logistea har idag förvärvat två lager- och logistikfastigheter i Ljungby respektive Värnamo med ett samlat fastighetsvärde om 134 miljoner kronor. Uthyrningsbar yta uppgår till 20 140 kvadratmeter samt 4 500 kvadratmeter byggrätter. Årlig hyresintäkt uppgår till 10,4 miljoner kronor och driftnetto till 9,3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet i Ljungby tillträds i dag och finansieras via en riktad nyemission om 967 742 nya B-aktier till en kurs om 31 kronor per aktie, banklån samt kontant betalning.

Förvärvet i Värnamo tillträds preliminärt den 20 januari 2022 och finansieras genom en riktad nyemission av nya B-aktier samt kontant betalning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Logistea B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Logistea B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt