Nyhet

Lucara

Lucara Diamond vände till vinst i första kvartalet

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond lyfte sin omsättning rejält och vände till vinst i det första kvartalet, jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen steg 55,7 procent till 53,1 miljoner dollar (34,1).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 22,2 miljoner dollar (8,1), med en justerad ebitda-marginal på 41,8 procent (23,8).

Resultatet efter skatt blev 3,4 miljoner dollar (-3,2), och per aktie 0,01 dollar (-0,01).

Bolaget har under perioden lyckats förlänga licensen för Karowegruvan med 25 år till 2046, vilket är ett viktigt steg för den underjordiska expansionen av gruvan.

”Våra utsikter för diamantmarknaden förblir starka och med nära 20 års av gruvdrift som nu ligger framför oss i Karowe står Lucara rätt till att utnyttja en förbättrad diamantprismiljö, särskilt med tanke på de stora diamanter av högt värde som kännetecknar Karowes produktionsprofil”, säger vd Eira Thomas.

Bolaget har inte gjort några ändringar kring utsikter för produktion och kostnader jämfört med senaste rapporten.

Lucara Diamond, MUSDQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning53,134,155,7%
EBITDA, justerat22,28,1174,1%
EBITDA-marginal, justerad41,8%23,8%
Nettoresultat3,4-3,2
Resultat per aktie, USD0,01-0,01


http://media.finwire.com/media/FWM005F388-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lucara Diamond

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lucara Diamond

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt